skip to Main Content

Els microbis viuen al Pol Nord: la SBU a l’escola

Sabeu on viuen els microbis? Llegeix més si vols saber què en pensen els alumnes de l’escola Fluvià de Barcelona.

La setmana passada vam fer l’activitat Microbis al CEIP Fluvià de Barcelona. L’activitat pretén mostrar els principals conceptes sobre els microbis, il·lustrar la tasca científica i ressaltar la importància de tenir una bona higiene, sobretot de les mans i les dents. La Rosa Pérez, investigadora de la unitat, i la Laia Vives, responsable de comunicació, van dur a terme l’activitat amb tres grups de 25 infants.

Durant l’activitat preguntem als participants què saben dels microbis i la Maria ens va fer saber quina era la seva teoria: “Els microbis viuen al Pol Nord perquè els agrada el fred. Per Nadal, quan el Pare Noel reparteix els regals també escampa els microbis per tot el món. És per això solem posar-nos malalts a l’hivern”. En Pau va explicar com el nostre cos lluita contra els microbis: “Quan els microbis entren al nostre cos hi ha unes cèl·lules que els estomaquen amb pals i desprès uns globus se’ls mengen (referint-se als glòbuls blancs)”.

Un cop vestits de científics, els infants van tenir l’oportunitat d’experimentar amb les plaques de Petri i introduir bacteris procedents de les seves mans brutes, de la seva cara, de la seva saliva o d’un iogurt. Els vam explicar que si seguien una de les doctrines bàsiques de la ciència com és la paciència, i realitzaven un petit seguiment, trobarien petites poblacions de bacteris que procedien del seu experiment.

HR_Excellence_logo_
Back To Top