skip to Main Content

Apropem la microbiologia a l’escola Ramon Llull

La infinita curiositat d’un nen de 5 anys sempre està activa, a l’espera de qualsevol petit estímul capaç de donar-li aliment. Des de la Unitat de Biologia Estructural hem intentat satisfer aquesta necessitat de descobrir… què és un microbi?

 

Rosa Pérez, tècnica de recerca de la unitat, va presentar a les aules de l’escola Ramon Llull els aspectes més rellevants del món microbià, explicant l’estructura dels bacteris mitjançant fotos i dibuixos i duent a terme un petit experiment que il·lustrà a petita escala la tasca científica. A més, els va mostrar la ubiqüitat d’aquests éssers vius i el perquè de la importància de mantenir una bona higiene de mans i dents.

 

Un cop vestits de científics, els nens van tenir l’oportunitat d’experimentar amb les plaques de Petri i introduir bacteris procedents de les seves mans brutes, de la seva cara, de la seva saliva o d’un iogurt. Els vam explicar que si seguien una de les doctrines bàsiques de la ciència com és la paciència, i realitzaven un petit seguiment, trobarien petites poblacions de bacteris que procedien del seu experiment.

 

Els comentaris dels professors i les cares dels nens durant la jornada indicaven que l’experiència havia estat un èxit.

 

HR_Excellence_logo_
Back To Top